dilluns, 20 d’abril de 2009

Propostes a l'entorn de Sant Jordi
Parlant clar i català me la sua soberanament que diversos polítics de l'estat espanyol anuncïin la seva arribada a Catalunya durant aquests dies talment com una allau de colonitzadors que treuen el cap de tant en tant per la colònia a veure si tothom fa bondat.

A mi, aquests dies, se m'acuden coses millors per fer que estar pendent del que facin o desfacin aquesta colla d'individus.

Aquí teniu algunes propostes.Per descarregar el programa d'actes de Sant Jordi a Reus cliqueu aquí.Des de fa més de vint anys, l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ha tingut cura de l'organització de les setmanes medievals, que se celebren anualment al voltant de la Diada del patró de Catalunya, esdevenint un dels grans revulsius de la capital de la Conca de Barberà.

La Setmana Medieval de Montblanc lliga una visió del passat amb un profund sentiment d'auto estima col·lectiva. No es tracta d'una visió religiosa o folklòrica, sinó històrica, és a dir, situada en el temps, en el segle XIV, l'època daurada de la Vila Ducal.

La ubicació a Montblanc de la llegenda de Sant Jordi, per part de Joan Amades en el seu Costumari, obeeix a tres raons bàsiques: aleshores era la setena ciutat del Principat (Perpinyà, inclosa) en nombre d'habitants, la seu de Corts i de sojorn de la cort reial i Sant Jordi dóna nom a una dels quatre portals del magnífic recinte emmurallat de Montblanc.

Per estar el corrent de tot el que es courà per Montblanc durant aquests dies i poder anar preparant les vostres agendes només cal que visiteu la pàgina web de la Setmana Medieval de Montblanc.
I, per descomptat, també podeu anar a qualsevol dels pobles i ciutats dels Països Catalans que celebraran, com cada any, aquesta diada tan nostrada.
2 comentaris:

Torxa de Foc ha dit...

Arrels del Camp Festival 2009
24 d'abril 2009

Desperta Ferro
Camarada Kalashnikov
Sueño Etíliko
Libertad Kondicional


Torn de Nit
Selva del Camp (Baix Camp)
5€

http://www.myspace.com/torxadefoc
torxadefoc@gmail.com

Organitza:
Torxa de Foc

aigua ha dit...

Que passis un molt bon dia de Sant Jordi i felicitats!