diumenge, 16 de desembre de 2007

No n'hi ha prou amb La Marató de tv3

Potser se'm titllarà d'anar a contracorrent amb això que diré, però no és ben bé aquesta la intenció del post sinó una altra ben diferent.

A hores d'ara tothom sap ja que avui és el dia de
La Marató de tv3. I no és que ens n'haguem assabentat avui precisament. La marató ha agafat el caire que ha agafat gràcies al ressó mediàtic. Comença per parlar-ne la pròpia cadena televisiva i, a partir d'aquí, ja en va parlant tothom.

Sens dubte, si no fós així, no s'arribarien a recaptar les quantitats que es recapten cada any. És bo també que cada any es superi la quantitat assolida l'any anterior.

És un acte de solidaritat que s'ha institucionalitzat de tal manera que gairebé s'ha convertit en una "obligació" col·laborar-hi. No dic que no estigui bé. El mètode és molt bo en un cas com aquest en què les causes que motiven l'acte s'ho valen.

Però cal anar més enllà i pensar que no s'acaba tot en un dia. Perquè correm el perill que la gent digui.. au! ja he col·laborat amb la marató de tv3 i ja puc tenir la conciència ben tranquil·la fins l'any que ve. No és això. No n'hi ha prou. Penso que caldria mentalitzar la gent no un dia a l'any sinó durant tot l'any perquè col·labori tant en aquesta com en tantes altres causes que hi ha arreu del món.

Personalment jo faig una aportació monetària mensual a tres ONG's. En un dels casos apadrinant un nen del Tercer Món i en els altres dos casos com a aportació als projectes que duen a terme les entitats corresponents. Òbviament això no m'impedeix fer, a més a més, donatius puntuals com en el cas de la marató o en d'altres, si m'és possible.

Per a la gent que vivim en l'anomenat Primer Món crec que no és gens complicat, si tenim una feina mínimament acceptable, destinar 10 euros mensuals, 15, 20 o, qui pugui, quantitats superiors a mirar de compensar una miqueta la mala distribució de la riquesa mundial que sovint provoquen els mateixos governs. Pot semblar una quantitat ínfima, mirada individualment, però tal com diu la dita 'de mica en mica s'omple la pica'.


Per cert la publicitat de la marató d'enguany utilitzant imatges de la magistral pel·lícula 'La finestra indiscreta' dóna com a resultat un anunci també magistral. I força impactant!Si encara no ho heu fet col·laboreu en aquesta i en totes aquelles causes que us sigui possible.


1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

naltros som solidaris i els goberns és gasten la nostra solidaritat amb armaments, que els donguin molt però molt pel c......

bones festes a tu