dimecres, 12 de desembre de 2007

Vida de gos?


Sovint fem ús de l'expressió 'fer el gos' o 'fer vida de gos' per referir-nos a aquell estil de vida consistent en menjar, dormir, passejar i poca cosa més.Segons hem pogut llegir aquests dies en una nota de premsa al web de l'ajuntament de Reus, l'Àrea de Via Pública instal·larà, a partir d'avui, parcs per a gossos en diferents zones de la ciutat, degudament tancades i senyalitzades. Hi haurà jocs i mobiliari adaptat per als animals. Afirmen que l'habilitació d'aquests parcs respon a la demanda dels propietaris de gossos i a la necessitat de fer més compatible la seguretat, la higiene i l'esbarjo dels gossos amb la presència d'aquests animals a la via pública.

Està molt bé que el nostre ajuntament es preocupi pel benestar dels gossos. Però... i del benestar dels humans, se'n preocupa també?

Voldria recordar que ja fa uns quants anys que es parla de fer un centre d'oci, amb locals, bars, discoteques i tot el que calgui per tal que la gent de Reus pugui gaudir d'una oferta lúdica suficient sense necessitat d'haver de marxar a una altra localitat. Cada quatre anys, durant els 15 dies de campanya per a les eleccions municipals, tots els partits s'omplen la boca dient que faran el tan demanat i esperat centre lúdic. Després, guanyi qui guanyi, passen quatre anys més i tot segueix igual.

Els parcs per a gossos estan molt bé i han fet molta via a posar-los en marxa.

Passarà el mateix amb el centre lúdic o d'oci per als humans? O els reusencs i reusenques ens haurem de continuar conformant amb l'oferta de bars i locals existents, que per sort es van incrementant a poc a poc gràcies a la iniciativa privada, i fent alguna visita de tant en tant a les poblacions veïnes?

7 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

l'AMCA fà la friolera cifra de 12 anys reclaman aquest espai d'oci on poder fer actuacions amb cara i ull i tu has vist "algo" o quelcom

salutacions

L'illa dels monstres ha dit...

avui ja es veien gossos celebrant-ho pel carrer

Unknown ha dit...

Tinc la solució: fer una reclamació conjunta amb els gossos. Si a ells els fan cas, que siguin ells qui demanin l'espai d'oci per als humans. (ei, és broma!)

el nen de les oques ha dit...

si clark kent era superman el nen de les oques es en....................

Zona lúdica de Reus... el dia que existeixi les vaques no volarán. Serán astronuates!!!

Potser ho hem fet malament per demanar la zona lúdica ho hem de fer de quatre potes, bordant i remenant la cua.

zel ha dit...

Sí, noi, fins a la tele van gastar un munt de pasta per trobarfamíli d'adopció als gossos, mira tu el que fan amb les persones, una merda de país, quines escales de valors, ai, nonempabé! Petons.

Anònim ha dit...

Hola, no ha estat fàcil aconseguir els parcs per a gossos, l'Ajuntament necessita que s'els pressioni i si els han fet ha estat per la manifestació convocada, en dos dies els han construït depresa i corrents per tal de quedar bé. No penseu que la gent que hem demanat aixó no volem coses per a la gent o valorem més als animals que a les persones però es que de vegades ells tenen més seny que molts humans. La meva opinió personal és que l'ajuntament només es mou per interès, a les coses fàcils i amb les quals es posin medalles ràpidament, les coses com els parcs per a gossos són d'a més a més i tant, però les realment important no les fan pk no mouen el cul del seu lloc on estàn tant bé i cobren tant. Són tots uns llestos i uns morruts. Si ens tots els fèssim aixecar de la cadira com s'ha fet amb els parcs un altre gall cantaria.

Jordi Pinyol ha dit...

A l'Anònim d'aquí a dalt:

Estic totalment d'acord amb el teu comentari. Quan vaig fer aquest post, amb un cert to irònic.. tot sigui dit, no pretenia pas criticar que s'hagin fet els parcs per a gossos sinó que volia deixar clar que, a més a més d'això, hi ha moltes altres coses per fer a la nostra ciutat.

Ara bé, potser sí que som un pèl massa conformistes tots plegats i només ens mobilitzem per coses molt concretes i puntuals. I d'això se n'aprofiten els governants municipals per anar fent la seva sense cap pressa. Deuen aplicar aquella dita del 'qui calla atorga'..