divendres, 28 de març de 2008

TITANIC THE EXHIBITION: una exposició interessant

Durant la meva escapada a València la setmana passada vaig aprofitar també per veure l'exposició sobre el Titanic que es podia visitar al complex anomenat La Ciutat de les Arts i les Ciències.

Titanic The Exhibition és una exposició itinerant per diverses ciutats del món organitzada per Titanic Centenary 2012, LTD, una companyia de capital europeu dedicada a la gestió de la memòria històrica de la tragèdia del Titanic.

Mitjançant la conservació dels objectes originals rescatats en diverses campanyes d’exploració desenvolupades al llarg de quatre dècades, ha produït l'exposició que permet preservar i difondre la història del vaixell més mític de tots els temps.

És una mostra espectacular que vol transportar els visitants a l'any 1912 per embarcar-los en la història real del transatlàntic.

El muntatge, de 1700 metres quadrats, s'estructura en tres grans eixos:

Objectes originals
Mitjançant tècniques de conservació, la companyia que gestiona les restes del vaixell ha reunit una col·lecció d’objectes, documents i imatges originals del Titanic.

La veritable història del vaixell
La tragèdia del Titanic és llegendària, però per això mateix calia diferenciar entre la història veritable i la ficció, per tal de transmetre als visitants una dimensió real de la mateixa.

Les recreacions de parts del Titanic
Per tal que el visitant es trobi veritablement a bord del vaixell, s'han fet les recreacions d'un seguit d'estances del mateix, basant-se en l'àmplia informació disponible actualment. Aquestes recreacions converteixen els visitants en passatgers del Titanic, ajudant-los a comprendre el que va significar realment viatjar en el que va ser anomenat vaixell dels somnis.

Al llarg del recorregut per l'exposició cada visitant disposa d'un equip d'àudio (auriculars i un transmissor per escoltar les explicacions enregistrades) per mitjà del qual la visita esdevé tota una experiència àudiovisual.No falta tampoc la foto de rigor que feien a tothom en el moment de creuar la passarela per tal d'embarcar. Òbviament un sistema més per treure't 5 euros si, en finalitzar la visita, et fa gràcia quedar-te-la com a record.

Però, vaja, va ser una experiència interessant. No és una exposició convencional. La idea i el muntatge és força bo i original.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

el nostre dimoniet viatger, ens fas coneixer coses molt interesants, gràcies pel reportatge

salut

zel ha dit...

Coi, dimoniet, què hi fots al Titánic? I si es torna a enfonsar? Què farem sense el nostre treballador incansable?

De debó, no se m'acudiria anar a veure aquesta exposició, però ho pintes interessant...

Un 10 ben gros per la cançoneta, noi, encara que ja podem anar predicant...

Petons!