dissabte, 15 de març de 2008

Nit de Dixie

Aquesta nit de divendres mentre alguns reusencs feien la primera edició de la 'Ruta dels 20 bars', o la 14M 20B, tal com podeu llegir en aquest bloc i en aquest altre, jo he optat per agafar el cotxe i traslladarme a la veïna ciutat de Tarragona per fer una altra ruta, la del Dixie.

Tal com us comentava al
post anterior, aquests dies té lloc el Festival Internacional de Dixieland i m'ha fet gràcia anar a fer un tastet aprofitant les anomenades Dixies Golfes, incloses en la programació. Hi ha actes del festival durant tot el dia però aquestes són les millors hores per a la gent que treballem i que, a més a més, som més aviat noctàmbuls.

Després de passar per alguns locals ben atapeïts de gent on pràcticament no s'hi cabia he anat a parar a la Cerveseria Kennedy's, situada a la Part Alta (prop de la plaça del Rei). Allí també es feia difícil entrar. Així que els primers minuts me'ls he passat a la porta. Però a poc a poc he pogut anar entrant fins arribar a la barra. Assaborint una Guinness m'he disposat a seguir les evolucions dels Cottas Club Jazz Band de Portugal, una formació que ja va ser present a l'edició de l'any passat.

Al llarg de més d'una hora i mitja hem pogut escoltar les melodies més conegudes de la música dixie des dels anys 20 fins als anys 50. Es feia inevitable deixar-se emportar per la música i moure's al ritme de la banda. Al final de l'actuació els components de la Cottas Club han baixat de l'escenari i han interpretat el darrer tema envoltats pel públic que omplia la cerveseria i acompanyava els sons dels instruments picant de mans. Sens dubte un final apoteòsic.Abans de tornar cap a casa encara he tret el cap una estona a la Dixie jam que, com a darrer acte de la nit, tenia lloc al local de la Colla Xiquets de Tarragona. Això sí, sense beure res més perquè sobrepassar el límit d'una pinta de Guinness ja hauria pogut significar posar en perill els punts del carnet. Encara que no es veia gaire moviment d'agents interessats a fer bufar al personal. Devien estar ballant dixie també...

:)

Recordeu que encara teniu el que queda de cap de setmana per gaudir del festival.