dimecres, 16 d’octubre de 2013

XVI Festival internacional de moviment i teatre gestual COS 2013 a Reus


Aquest cap de setmana el mim i el teatre gestual torna a Reus a través del Festival COS

El festival internacional de moviment i teatre gestual arriba enguany a la 16a edició. Des del dijous 17 i fins el diumenge 20 d'octubre es faran un total de 23 representacions que aniran a càrrec de 15 companyies. Els espectacles es podran veure als diferents escenaris de la ciutat: Teatre Bartrina, Teatre Fortuny, Bravium Teatre, Orfeó Reusenc, Sala Santa Llúcia i Teatre de l'Institut Baix Camp. A més, també hi haurà actuacions en l'escenari a l'aire lliure que s'habilitarà a la plaça Evarist Fàbregas, dintre del recinte comercial del Pallol. 


El festival és un aparador del mim i el teatre gestual que, al llarg de les diverses edicions, ha esdevingut un referent a Europa i compta amb una presència important de propostes europees de primer nivell.

El COS forma part de la xarxa Europeanmimeindex i, per aquest motiu, durant la tarda de divendres dia 18 es podrà gaudir de tres espectacles seleccionats en els premis Move Award.


Un anys més s'han volgut combinar propostes on predomina l'estil més tradicional de mim i teatre gestual amb produccions innovadores on es fusionen diferents llenguatges escènics, sempre dins el marc del teatre no parlat.

Enguany el festival també inclou a la programació un curs de formació adreçat a estudiants de teatre, actors i actrius. Amb l'objectiu de donar un nou impuls al teatre popular, durant el festival es presentarà la Unió Europea del Nou Teatre Popular, una associació que aplega festivals, escoles i companyies de teatre i que té com a principis els inclosos en el Manifest de Reus elaborat durant el COS 2010.

D'altra banda, durant els dies del festival, al carrer Major de Reus es podran veure les actuacions Primer Concurs d'Estàtues Vivents que organitza el col·lectiu de comerciants d'aquest carrer.

Podeu consultar la programació completa i tota la informació sobre el COS 2013 en aquest enllaç.