dijous, 3 de gener de 2008

2008: ponts i festes


Una de les primeres coses que fem molta gent, per no dir tothom, quan comença l'any és agafar el calendari i mirar com està la cosa dels dies festius i dels possibles ponts en funció de quin dia de la setmana cauen aquests festius. Enguany no està gens malament la cosa. Fem l'anàlisi del calendari...

Com a més immediat, tot i que no sigui oficialment festiu sinó que es fa coincidir en cap de setmana tenim que d'aquí a més o menys un mes ja serà carnaval. A preparar la disfressa! (qui vulgui és clar).

La penúltima setmana del mes següent (març) tenim els 4 dies de setmana santa que no ens els treu ningú. Alguns afortunats en tindran més de 4 i tot.

A l'abril no tenim cap festa entremig. Si més no cap d'oficial mentre no es decideixin a declarar com a festiu oficial la diada de Sant Jordi.

Passem doncs al maig on trobem la primera possibilitat de fer pont. L'1 de maig s'escau en dijous, per tant va perfecte per fer campana també el divendres.

Al juny tenim la diada de Sant Joan que enguany cau en dimarts. Perfecte! Podem fer pont dilluns, si volem i ens deixen naturalment. I en clau més localista, a Reus tenim que el dia de Sant Pere (29 de juny), festa major de la ciutat, cau en diumenge. Però per sort aquesta vegada l'ajuntament ha escollit com a alternativa declarar festiu l'endemà dia 30 amb la qual cosa allargarem una mica més la festa major que ja va bé.

Al juliol no hi ha cap festiu entre mig però és un mes que no es fa pesat de passar. Qui més qui menys ja es passa aquest mes pensant en les vacances. I alguns ja les fan.

A l'agost els qui tenim el bon costum de no escollir aquest mes per fer vacances ens trobarem amb que el dia 15 és divendres. Un altre cap de setmana llarg.

Arribem al setembre. L'11, Diada Nacional de Catalunya, cau en dijous. Una altra opció de pont. I parlant en clau local, reusenca per ser més exactes, tenim que el 25, festa major de Misericòrdia, també serà dijous. Dos ponts més cap al sac!

L'octubre res de res i el novembre aquells que no treballem el dissabte tampoc notarem res especial ja que el dia 1, festiu oficial, s'escau en dissabte.

Enguany el superpont de desembre s'escurça. El 6 és dissabte, el 7 diumenge i el 8 dilluns. Però bé, més val tres dies de festa que res. I arribem a Nadal novament. Nadal en dijous. Per tant 4 dies seguits de festa i afartamenta sense parar. El dia 1 de gener de 2009 també serà dijous i per tant hi haurà novament possibilitat de fer pont. Però això ja correspondrà a l'anàlisi de ponts que caldrà fer d'aquí a un any.

Ja ho sabeu. Aneu-ho planificant. Jo no els faré tots perquè aquestes coses s'han de repartir una mica però segur que algun en caurà de tant en tant.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

si no fos per tu ara aniriem a la deriva, els teus posts sempre son de servei al ciutatà, gràcies per la feina que fas, et mereixes està al lloc d'honor del TRADIBLOG per mèrits propis creu-me

salut paio !!!

zel ha dit...

Osti, ja hem acabat l'any? però si tot just l'acabem de començar, ja sóc un any més vella, merda...