dissabte, 26 de gener del 2008

L'Escamarlà de Reus: nou element festiu

Tal com s'havia previst aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc a la plaça del Mercadal de Reus la presentació d'un nou element festiu.

L'acte de presentació ha anat a càrrec del periodista Enric Tricaz que, a dalt de l'escenari junt amb els portadors de la bèstia, mantenia el misteri que ha envoltat aquest nou element fins al darrer moment. Mentrestant, el públic restava a l'espectativa.Finalment hem pogut descobrir tots plegats que la nova bèstia reusenca és... UN ESCAMARLÀ !!!Els seus creadors ens havien anunciat que havia de ser un element d'aigua. I aquest ho és. Viu tranquil·lament al mar, nedant amunt i avall. Si més no fins que algú decideix pescar-lo per cruspir-se'l en una paella o en una mariscada (pobra bèstia!).L'Escamarlà de Reus s'ha dirigit ràpidament cap al centre de la plaça per fer el seu primer ball. Ha ballat al ritme de l'Himne de Riego. En aquest video en podeu veure la presentació i aquest primer ball.I en aquest altre video podeu veure l'Escamarlà ballant conjuntament amb els seus padrins, el Drac i la Víbria.L'Escamarlà és un element d'aigua i per tant, de moment, no escup foc. Però els seus padrins, el Drac i la Víbria de Reus, sí que saben què és treure foc pels queixals. I ho han demostrat amb aquesta encesa.Tot seguit l'Escamarlà i els seus padrins han iniciat una cercavila pels carrers de la ciutat.L'Escamarlà de Reus ha aixecat una gran espectació entre el públic que omplia els carrers al llarg de tota la cercavila.

Finalment tant els elements festius com tota la gent que els ha acompanyat al llarg de la cercavila han retornat a la plaça del Mercadal per fer els darrers balls d'aquesta presentació.
Si voleu veure la resta de fotos de l'acte podeu mirar aquest àlbum.

I si, a hores d'ara, algú encara no se n'ha adonat recordeu que... A REUS JA ÉS CARNAVAL !!

4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

escamarlà altrament dit CIGALA

sort

Anònim ha dit...

Cigala, altrament dita p....
Ai, no!
Bon article amic Jordi. Jo estava una mica atrafegat preparant unes vancancetes que començo avui mateix i... Ja veig que has fet bona feinada, com sempre.
Salutacions i bon diumenge.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Bona música i tema (Brams). Fa una estona, a baix, plaça de la Font, hi havia les colles de Reus i les de Tarragona en plan picabaralla de Carnaval. :-)

zel ha dit...

Ei, quina gresca... Ja vindria... Saps, em fa il.lusió veure l'escamarla`, encara que si vols la opinió d'una principiant en això de fer bèsties (només he participat en fer l'ós de Llívis, això sí, del principi al final pencant com una boja...) doncs crec que hi ha d'haver una mica més de detall, més força expressiva, no? Jo que sé, potser són les fotos en fosc...

Apala, a divertir-se! Petons