dijous, 17 de gener de 2008

Llibertat d'informació i PP valencià, dos conceptes antagònics
La recepció de Tv3 ha estat prohibida al País Valencià!! Per la llibertat d’expressió, NO al tancament!
Finalment, el Govern valencià ha iniciat el precintament dels repetidors de TV3 al País Valencià, començant pel de la Carrasqueta a Alacant. En un gest sense precedents a l'Europa democràtica contemporània, els ciutadans veiem vulnerats els nostres drets democràtics d'accés a la informació i a la cultura, a la llibertat d'expressió i a la pluralitat informativa, així com els nostres drets lingüístics més bàsics. En una mesura pròpia d'un règim dictatorial, s'ha comés (amb nocturnitat) un dels atacs més greus contra la llengua i la cultura catalanes de la història contemporània recent. És per tot això que cal protestar enèrgicament i denunciar internacionalment aquesta situació. Fem conèixer al món aquesta injustícia, adrecem-nos amb aquesta carta a les institucions europees, en les persones de:
Viviane Reding, Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació
Ján Figel, Comissari d'Educació, Formació, Cultura i Joventut
Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu
P. Nikiforos Diamandouros, defensor del poble europeu


Sra. Viviane Reding, Sr. Ján Figel, Sr. Hans-Gert Pöttering i Sr. P. Nikiforos Diamandouros, Ens dirigim a vostès per denunciar el greu atemptat contra la llibertat d'informació i contra la pluralitat cultural que s'està cometent al nostre país. La recepció de Televisió de Catalunya (TVC) ha estat prohibida pel govern regional a les comarques del País Valencià i els repetidors que han possibilitat la recepció d'aquesta televisió (l'única que emet íntegrament en la llengua pròpia dels valencians) estan sent clausurats. Aquesta mesura deixa sense televisió en llengua pròpia centenars de milers de ciutadans, en una iniciativa que ataca directament la llibertat d'expressió i vulnera el dret a la pluralitat informativa dels temps presents. Aquest atac contra la llengua i la cultura pròpies és un dels més greus que s'han produït a casa nostra en la història contemporània recent. Creiem que Europa no pot restar indiferent a aquest atemptat a la llibertat d'expressió i els demanem una actuació decidida en defensa d'uns drets civils que hem vist greument vulnerats. Molt atentament,
Aquest és el text d'una campanya endegada per reclamar la intervenció de les institucions europees en el tancament de TV3 al País Valencià. Podeu signar i adherir-vos a aquesta petició a través d'aquest enllaç.

La Generalitat Valenciana segueix endavant en el camí de
tancar tots els repetidors i aplicar sancions desorbitades.

Mentrestant el Govern de Catalunya s'ho mira amb molta passivitat. Si aquells que haurien de fer alguna cosa no poden o no volen fer-ho, a la gent del carrer que estem mínimament conscienciats d'aquest greu problema i de l'atemptat contra la llibertat d'expressió que això supusa en ple segle XXI, no ens toca altre remei que posar-hi un petit gra de sorra per mirar de solucionar-ho.


4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

pel que s'ha de veure a TV3, ja està ben tancat !!! jajajaja és broma

salutacions

Roser ha dit...

Ufff ... la veritat és que tot això te mala pinta, si a dia d'avui encara el Govern de Catalunya no ha fet res, no se pas a que espera, a que estiguin tots els repetidors tancats? no es compresible la actitud passiva que s'està prenent en tot això.

Espero que les manifestacions que s'han programat serveixin com a mínim per a que algu s'aturi a escoltar el poble.

zel ha dit...

Nanoooo! Que gràcies a tu tinc musiquetes, coi! Ai, estem fataaaal, i potser sí haurem de fer un exili voluntari...bé, jo d'aquells ja m'he exiliat, eh? Deixa els veins, que així s'acostumen al futur que volem. Petons, dimoniet bufó!

Unknown ha dit...

No anem bé! Com es pot clausurar en ple segle XXI l'emissió de TV3? Políticament s'ha fet tot el possible per evitar-ho? No ho tinc gens clar.