dijous, 31 de gener de 2008

Això no és Janeiro! ni Venècia... ni Senegal...

Definitivament cada any que passa estic més convençut que algun esperit maligne (potser el propi esperit del carnaval) té un clar interès per aconseguir que el cartell del Carnaval de Reus i l'acte d'arribada i presentació del Carnestoltes a la plaça del Mercadal siguin cada vegada més patètics.

Perquè si no és així no s'entèn. Acabo d'arribar fa una estona de veure-ho. En fi.. intentaré resumir. Surt un individu que s'autoanomenava l'esperit del carnaval i comença a fer i a dir gracietes. Ell es devia pensar que feia gràcia i tot, però la gràcia la tenia al cul. I per la quantitat d'aplaudiments (més aviat escasa) del públic assistent diria que no era jo sol qui no li veia la gràcia.Apareixen un parell de cavalls muntats per presumptes urbanus i darrera un carruatge en el qual anuncien que va el Carnestoltes de 1978. Es que enguany 'celebrem' 30 anys de la recuperació del carnaval de Reus i es veu que fent força referència a això deuen considerar que ja n'hi ha prou. El del carruatge ha acabat fent de veu del 'veritable' Carnestoltes del 78: una escombra de cap per avall clavada a una torreta i una americana pel damunt (molt original, sens dubte...)Després que el del 78 digués quatre parides ha tornat a parlar l'esperit del carnaval fent una disertació sobre altres llocs on hi ha carnaval al món. A saber: Brasil, Venècia, Senegal i Uruguai.

Toma yaaaa!!! Si vull estar al corrent del carnaval d'aquests llocs ja hi aniré a viure'l in situ, collons! Perquè no parlem d'altres carnavals que ens són més propers? Perquè no fer referències a Vilanova, Sitges, Tona... o tantes altres poblacions catalanes amb carnavals ben interessants, per exemple?

En fi... després ha sortit un paio mig fet pols que era el Carnestoltes d'enguany. Li han injectat una ampolla de JB directament a la vena i el tio ha reviscolat i ha fet el 'pregó'. Això encara ho ha salvat una mica. Però poquet. Ha fotut canya a polítics i bisbes. Massa light segons el meu parer. A aquest personal se'ls ha de fotre molta més canya i sense cap mena de mirament.Total la 'cerimònia' ha acabat amb ballades al so de ritmes d'aquells que ara s'anomenen multiculturals. I amb tot això he decidit que, per avui ja en tenia prou i cap a casa a postejar!

El Carnaval de Reus demana una revolució a crits. I em consta que hi ha molta gent de les colles que l'integren que estan d'acord en la necessitat de fer aquesta revolució. Des d'aquí us animo a iniciar la revolta des de dins, a l'estil d'un cavall de Troia. En aquestes, com en totes les coses, només cal que algú faci els primers passos. A partir d'aquí segur que seríem molta més gent els qui ens afegiríem a la revolució.

Sort en tenim encara d'elements com el Bou de Reus que en prepara una de bona per demà, un acte fora de la programació oficial carnavalesca: uns sanfermins a Reus.

I mentrestant l'Escamarlà de Reus segueix aixecant espectació, tal com podíem llegir avui en una crònica del diari El Punt.


Malgrat tot, VISCA EL CARNAVAL !!

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

mes del mateix si senyor, l'iniciativa del bou pot ser un punt de partida per uns nous carnavals

bona crónica, ets tot un periodista

salut i molt de follar, visca el carnaval !!

Tradiblog ha dit...

Un periodista de cap a peus.
El Carnaval una KK.
Bona festa Jordi.