divendres, 1 de febrer del 2008

Reusencs, reusenques, Visca San Fermín! Gora San Fermín!

TXUPINAZO – PREGÓ DE SANT FERMÍ – 2008

Reusencs i reusenques,

El Carnaval de Reus ha perdut més que la roba de color, o encara diria més, ha perdut més que l’Empar a les eleccions. Per això l’arcalde de Reus, jo, li surt dels collons canviar el Carnaval pels Sanfermines i així tindrem més turisme i els borroquilles del Despertaferro estaran distrets, que ara estaven molt nerviosos amb això del tiro al peu del jipi. Però no tothom és com el jipi del peu, ni com l’Ariel. Estic molt content d’algun jovent de la ciutat perquè em prenen com a model: jo destrosso el passeig de la Boca de la Mina i les Barraques de Festa Major i ells destrossen el parc d’skateboard. De fet ja s’han fet de les joventuts socialistes i ja els hem donat una feineta en un centre cívic.
I és que tothom em dóna problemes: a Reus ens han robat 53.000 litres de vi de missa, m’han filtrat que ha estat el Mallol, que el PP els necessita per a la campanya electoral per a emborratxar tots els assistents de les manifestacions per la família tradicional, perquè a coses d’aquestes només hi pots anar amb un bon pet i més sabent que hi corre sueltu el Bisbe de Tenerife disposat a tocar el cul de qualsevol.
M ‘havia comprat una excavadora per a fotre a terra el Pallol i el barri del Carme i estava molt content fotent cases a terra, però un dia que anava torrat també vaig fotre l’escala de l’Imac a terra.
Tothom s’emprenya, el pitjor és el nen París que es fa el xulo amb els cotxes de la brossa, però el dia que se m’inflin els ous l’enviaré a netejar tota la merda que deixa el Ral•li de Catalunya.
Uns cremen fotos del rei, els altres senyeres. Tant me fot, mentre no em cremin les magnòlies de la plaça Mercadal jo no faré res de res. Qui res no fa mai s’equivoca.
Després de l’Escamarlà de Reus hi haurà noves bèsties al Seguici Festiu: el camell del Barri Gaudí, la rata de biblioteca del Centre de Lectura, el castor de les Duesaigües, la cacatua del Pilar, el doberman de la Urbana, el toixó de la Cori, Quico el Camaleó de Reus, el Colom d’Albarca, el Lloro del boig del lloro que ara ja no porta lloro, el liró clapador dels veïns de Mas Iglésies, i per acabar de tocar-me els ous també faran el mixet murri de Reus. Que vigilin amb les bales perdudes...
Passeu-ho bé i sigueu conscients que si feu soroll de nit la Urbana us estomacarà.

“Reusencs, reusenques, Visca San Fermín! Gora San Fermín!”

L’arcalde de Reus.

Aquí podeu veure el Tripartit en ple de l'Ajuntament de Reus (arcalde, nen París i Empar) fent la lectura del pregó del Sant Fermí reusenc.

Després del Txupinazo el Bou de Reus ha començat a perseguir tothom que se li posava pel davant.

Amb tanta corredissa el Bou ha fet set. Com que està molt avessat a anar de bar en bar i se'ls coneix tots, no ha dubtat ni un moment a l'hora d'entrar a fer una copa. Ha quedat ben clar que se sabia molt bé el camí...

Abans d'acabar la festa encara ha fet una paradeta en un altre dels bars de moda reusencs.Aquest és el video-resum de la festa:Trobareu la resta de fotos de l'acte en aquest àlbum.


No us perdeu la crònica d'un altre dels presents a l'acte, el mussol de carnaval.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

molta gent no hi havia, però en fí el bo es comença

bon carnaval

Anònim ha dit...

Mes nou, presentació nova. Potser diria que m'agrada més i tot que l'altra d'abans.