dimecres, 6 de febrer de 2008

Tolerància zero contra la mutilació genital femenina


A tot el món cada any hi ha 130 milions de nenes que són víctimes de l'ablació. Les conseqüències, físiques i psicològiques, d'aquesta pràctica són molt dures. Físicament, pot acabar amb la mort de la víctima, per hemorràgia o infecció. Però també hi ha perill de sida, hepatitis o tètanus, si els instruments amb què es fa no s'han esterilitzat. Deixa seqüeles per a tota la vida: anorgàsmia, disminució de la sensibilitat sexual i dolor en el coit.

Psicològicament, és habitual que les víctimes tinguin crisis de pànic, de depressió i d'angoixa, o sentiments d'humiliació. A més a més, sol haver-hi minva de l'impuls sexual, acompanyada de por i de rebuig.

Avui és el dia d'Acció Internacional contra la mutilació genital femenina i s'organitzen diverses accions arreu del món.

Però no n'hi ha prou amb que hi destinem un dia, ens queixem i demà tot segueix igual. Ja és hora que aquesta barbàrie s'eradiqui completament del nostre planeta.

Les imatges d'aquest video ho diuen tot...


2 comentaris:

zel ha dit...

Ai, quina angoixa que em fa venir tot plegat... M'encanta la música, per cert, el meu ahir em va deixar penjada, ja ho tornaré a provar!

Petons!!!!!

Jobove - Reus ha dit...

tolerancia cero, si senyor, amb aquest asumpte poca broma, bon post felicitats

salut