dijous, 14 de febrer de 2008

Autúria, 3r festival de cançó d'autor

Des d'avui dijous i fins el proper diumenge 24 de febrer tindrà lloc a Reus la tercera edició del Festival Autúria, organitzat per l'associació per a la música creativa i actual (AMCA).

La idea amb què es va crear aquest festival, ara fa tres anys, va ser la d'anar més enllà de la típica imatge estereotipada que tots tenim del cantautor de tota la vida, de cançó protesta, cadira i guitarreta.

És per això que a l'Autúria podem trobar cantautors dins el terreny del pop, del rock, del folk, més excèntrics o més tradicionals. Una varietat que demostra que el concepte cantautor és tan ampli com ho pot ser el ventall de possibilitats que podem trobar en el món de la música.El cicle, que es desenvolupa en diversos escenaris de la ciutat, ha començat avui amb l'actuació a l'espai El racó de la Palma d'Albert Fibla presentant el seu tercer disc 'El món es mou'.

El mateix indret acollirà demà divendres l'actuació conjunta de dos cantautors, el tarragoní Espaldamaceta i el lleidatà Xavier Baró.

Aquest concert és fruit d'una iniciativa de la discogràfica barcelonina Bankrobber que amb el nom de 'Cicle de petits concerts impossibles' agrupa parelles de cantautors que actuaran arreu de Catalunya.

Una altra d'aquestes parelles és la formada per Mazoni i Sanjosex, que es podrà veure en directe el dia 22 de febrer. Aquest concert servirà per celebrar el 19è aniversari del programa degà de la música en català Cops i Flames de l'emissora Punt 6 Ràdio de Reus.

El músic extremeny Victor Mariñas actuarà per primera vegada a Catalunya el diumenge 17 dins l'Autúria, presentant el seu darrer disc 'Óyeme'.

Dimecres dia 20, el reconegut Quico Pi de la Serra actuarà al Teatre Bartrina interpretant les cançons del disc 'Tot'.

Un dia després, el cantant dels tarragonins Papa:Noes, Albert Jordà, presentarà el seu nou projecte en solitari.

Dissabte 23, l'escenari de la Sala Polivalent de La Palma acollirà les actuacions del solsoní Roger Mas i de La Voz de los Nadie, una banda del Baix Camp que acaba d'estrenar el seu primer disc.

L'endemà diumenge, el cantant de Whiskyn's, Joan Masdéu, oferirà l'espectacle 'Miniatures' acompanyat tan sols de la seva guitarra.


Segur que entre aquesta àmplia oferta trobareu alguna proposta que sigui del vostre agrat. I, recordeu... l'entrada a totes aquestes actuacions és totalment gratuïta!