dijous, 7 de febrer de 2008

Crema del braç i Escamarlà a la brasa

Tal com anunciava el programa oficial aquest dimecres era el dia de l'espectacular carretillada, versots, crema i pet del braç incorrupte del Rei Carnestoltes a la plaça del Mercadal de Reus.De tot això cada any se n'encarrega molt encertadament el Ball de Diables de Reus. Però enguany, a més a més, entre mig de tot això s'havia de reunir la Comissió de Putucul per decidir el futur de l'Escamarlà de Reus. Aquell element festiu que amb molt de rebombori i espectació es va presentar el dia 26 del mes passat.Després de les carretillades dels diables la Comissió de Putucul s'ha reunit a la mateixa plaça per dirimir l'entrada de l'Escamarlà de Reus al Seguici festiu de la festa major.L'Escamarlà ha estat cridat a plaça per tal d'interpretar el seu ball solemne davant la Comissió. Després d'una primera interpretació, la Comissió n'ha exigit una segona per acabar d'observar uns detalls (deien). Un cop feta la interpretació, els tres membres de la Comissió de Putucul, al més pur estil de programa cutre de televisió d'aquells que decideixen qui val i qui no val, ha votat: el primer membre un 0, el segon membre un altre 0 i el tercer un 0,2. Hi ha hagut crits de disconformitat, de 'tongo, tongo', de 'fora, fora' i fins i tot en algun moment s'ha especulat amb la possibilitat que els membres de la Comissió de Putucul fossin de Tarragona.Davant d'aquest resultat els pares de la criatura han decidit que l'Escamarlà havia de desaparèixer mitjançant l'element que tan bé coneixen i dominen els diables: el foc.

Escamarlà i braç incorrupte del Carnestoltes han cremat i petat conjuntament entre l'estupor de la concurrència que no es podia acabar de creure que per Sant Pere no veurem desfilar l'Escamarlà junt amb la resta de bèsties del seguici.Així és com l'Escamarlà de Reus ha acabat la seva curta existència, com l'acaben la majoria dels seus congèneres: fet a la brasa!Aquests són els videos de l'esdeveniment:


El carnaval oficial s'ha acabat. Però no patiu. Que sigui carnaval cada dia de l'any només depèn de nosaltres mateixos. És qüestió de farcir les nostres vides amb bones dosis d'ironia, sàtira i bon humor i passar-ho tan bé com puguem, digui el que digui el calendari.

4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

xeapeau !! pels de la colla de diables, ens van fer creure que l'escamarlà seria un altre element més del seguici

bon reportatge, reportero inntrépido !!

Unknown ha dit...

Carai, els de Reus! Quin xou us porteu, quina gatzara, quina rauxa,pobre escamarlanet (haha...)

zel ha dit...

Si ja el tenim, el Carnaval cada dia, només cal llegir què fan els nostres gloriosos polítics!!!!

Petons, maco, bones diades!

nimue ha dit...

Gràcies per les teues paraules. He pensat en tornar...