diumenge, 17 de febrer de 2008

COSER I CANTAR. ANTÒNIA FONT A RITME D'ORQUESTRA SIMFÒNICA A REUS.


Aquesta nit de dissabte hem pogut veure i viure al Teatre Bartrina de Reus la presentació del disc 'Coser i cantar' dels Antònia Font.

En l'enregistrament del disc els Antònia Font es van fer acompanyar de la Bratislava Symphony Orchestra, amb uns cinquanta músics de corda i vent interpretant els arranjaments realitzats per a l'ocasió pel violoncel·lista i compositor Miquel Àngel Aguiló. Vint temes de la discografia dels mallorquins reversionats en un doble CD i DVD.

La gira va començar el 30 de gener a Palma de Mallorca i després de passar per Girona i Manresa ha arribat a Reus. En el directe els acompanyaran diferents orquestres. En el cas de Reus ha estat l'Orquestra de Girona.

Les entrades per veure aquest espectacle ja feia dies que s'havien exhaurit. Amb el Teatre Bartrina ple la quinzena de músics de l'Orquestra de Girona, dirigida per Miquel Àngel Aguiló, s'ha anat situant al fons de l'escenari. Tot seguit s'han incorporat els Antònia Font.

A diferència d'altres directes, la totalitat dels músics romanen asseguts la major part del temps que són a l'escenari. Estem acostumats a veure asseguts teclistes i bateries. Ja no és tan habitual veure el guitarra assegut en una cadira o el cantant i el baixista asseguts també en un taburet alt.

Tot plegat, però, forma part de l'espectacle, de la manera com està concebut, de la posada en escena. Una combinació de llums tènues però suficients donen el toc intimista que correspon a un concert d'aquestes característiques.

Els Antònia Font van desgranant un a un els vint temes del disc amb l'acompanyament de l'orquestra donant peu en tot moment a l'espectador a deixar-se endur cap a un univers musical que ens permet redescobrir aquelles cançons que en altres ocasions havíem cantat i ballat a un ritme més trepidant i frenètic.

Això sí, a mida que anava avançant el concert, el públic s'anava tornant més participatiu, s'endinsava en la reinterpretació de les cançons i hi afegia acompanyaments picant de mans.

Després d'interpretar la totalitat de cançons del disc els Antònia Font s'han retirat de l'escenari i han donat pas a l'Orquestra de Girona que ha ofert una peça musical en solitari.

El final de festa ha estat amb els mallorquins, sense l'orquestra, interpretant uns quants bisos més a l'estil dels concerts aquells de saltar i ballar. El públic s'anava animant cada vegada més tot i les limitacions de les butaques d'un teatre.Però no s'ha acabat aquí la cosa. Després de tornar a fer sortir tots els membres de l'orquestra per fer les salutacions de rigor, grup i orquestra ens han ofert novament dos bisos, Alegria i Wa yeah! on el públic totalment entregat i dempeus ballava i cantava en un esclat de festa.

Podeu veure alguns fragments de l'actuació al Bartrina en aquest video: