dimarts, 5 de febrer de 2008

El Carnestoltes és mort i ben cremat. Però la festa continua!

Enguany hi ha hagut una bona coordinació entre tots els elements que intervenen en la crema del Carnestoltes reusenc i l'acte s'ha desenvolupat amb agilitat i el to humorístic que el caracteritza.La comitiva fúnebre-mortuòria, encapçalada pel taüt del difunt, ha fet entrada a la plaça entre plors i planys ben diversos. Moments abans que el taüt fós disposat per tal de ser consumit per les flames ha fet entrada a la plaça una comitiva de Diables. Tot seguit ha fet aparició un tren HABE, model PUTI CLUB, procedent de Misericòrdia. Era la manera que tenien previst enguany els Diables segrestar el braç incorrupte de Sa Majestat Carnestoltes XLVIII per tal d'allargar la festa durant el dia de demà i tots els dies que calgui. Ajudats per uns personatges il·lustres que han baixat de l'HABE, un tal Santamaria, una tal Empar i un tal Lluismi, a més a més de dos mossos d'esquadra que acompanyaven un tal Ernest, el braç ha anat a parar a mans dels Diables, cosa que han celebrat amb una carretillada mentre el taüt amb el cadàver del Carnestoltes anava cremant al mig de la plaça.

Ha cremat ràpid i bé enguany, devia ser de bona fusta. Desconec la causa de la defunció. Pot haver estat un enuegament, com ha succeït altres anys, o potser una mala caiguda, o un encostipat mal curat, o un ensurt... Vés a saber, potser s'ha mort de fàstic!Quan les flames havien consumit la totalitat del taüt ha arribat el torn de la intervenció dels membres de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Ells, amb la solemnitat que els caracteritza i que requereix un acte com aquest, han procedit a recollir les cendres de sa majestat i les han dipositades en una urna per tal de preservar-les de la millor manera fins l'any que ve.


Però això encara no s'ha acabat !! Demà dimecres feu cap a la plaça del Mercadal a 2/4 de 9 del vespre. Els Diables ens oferiran una bona festa de foc, llum i versots d'aquells que deixen ben retratat tothom que s'ho mereix. I, naturalment, caldrà procedir a l'enterrament del braç. Segur que ens tindran preparada alguna sorpresa ben espectacular. Ah.. I també repartiran moscatell i galetes per a tothom.

No hi falteu!

En aquest video podeu veure un resum del que us acabo d'explicar: