dijous, 28 de febrer de 2008

Superfort vs. Chiki Chiki

Any 1998

El programa Malalts de Tele, de la factoria El Terrat, conduït per Toni Soler, posa en marxa un personatge mediàtico-friki anomenat Josmar amb la intenció de presentar-lo al festival d'Eurovisió cantant en català. Òbviament es tracta d'una participació no oficial que es mou, podríem dir, en paral·lel amb el festival oficial.

El que comença com una conya marinera es converteix en un fenòmen de masses i la cançó És superfort sona de boca en boca en una mena d'atac de rauxa col·lectiva.Any 2008

Un altre presentador mediàtic i, curiosament, un dels amos d'El Terrat, Andreu Buenafuente, endega una conya similar. En aquest cas, però, la idea és aconseguir que el personatge creat, Rodolfo Chikilicuatre, encarnat per un dels actors d'El Terrat (aquell que potser recordareu que feia de gilipolles), aconsegueixi optar a representar l'estat espanyol a Eurovisió.I el cas és que han aconseguit classificar l'individu en qüestió, amb la cançó Chiki Chiki entre els finalistes que optaran a Eurovisió en una gala el proper 8 de març (jornada de reflexió, entre altres coses). Aquesta classificació ha estat relativament fàcil perquè aprofitant el ressó televisiu i el fet que només calia que la gent enviés missatges de mòbil (cosa a la qual ens estem aficionant molt tots plegats per a satisfacció i enriquiment de les companyies telefòniques) hi ha hagut una resposta que sembla que no se l'esperaven ni ells. Ara però, a la gala aquesta del dia 8, tot i que no estic gaire posat en aquestes coses, sembla ser que serà com una mena de comissió especialitzada en la matèria qui haurà de triar i el més probable és que el tal Rodolfo quedi descartat. Però mai se sap!

Fa 10 anys, en el cas Josmar, resultava curiós veure un friki com aquell ja que no eren tan habituals. Ara, en canvi, n'estem envoltats de frikis i sembla ser que el frikisme està de moda o, si més no, és el que demana el públic.

Fent una mica de música-ficció estaria bé que al final el Chiki Chiki aquest acabés representant el país veí al festival. Segur que obtindria tan bon resultat com aquella que un any cantava sobre no sé quins problemes que tenia amb una barca i que va quedar en darrera posició amb zero points. A veure si hi ha sort i es repeteix el resultat!

Sigui com sigui ÉS SUPERFORT !!