dimecres, 30 de juny de 2010

El millor de la Festa MajorEls actes de la Festa Major cada any són, més o menys, els mateixos. Tot i que sempre hi poden haver variacions o novetats.

Però, de tant en tant, sorgeix una espurna que fa que els actes més tradicionals es vegin arrodonits amb una manifestació del crit de tot un poble. Un poble que, encara que sigui molt de tant en tant, decideix posar-se en moviment quan fa temps (segles podríem dir) que li toquen massa sovint allò que no sona.

Ahir dimarts, Diada de Sant Pere, Festa Major de Reus, coincidint com sempre amb l'arribada de la professó a la plaça del Mercadal s'encenia la darrera tronada de la festa major, tal com podeu veure en aquest vídeo.
Just després de petar la Tronada de Sant Pere una acció reivindicativa per denunciar que la via estatutària és morta i que l'únic camí òptim per als Països Catalans és la independència va omplir la plaça del Mercadal d'estelades mentre gran part dels assistents ens afegíem als crits d'INDEPENDÈNCIA!

En aquest vídeo que vaig gravar al mateix temps que cridava ben fort ho podeu comprovar.
Poc després d'aquest acte espontani de reivindicació i abans que se'n fessin ressó el mitjans de comunicació, començaven a aparèixer a les xarxes socials videos que reflectien el desenvolupament de l'acte. Tot seguit en podeu veure algunes mostres.
Cliqueu aquí per veure un altre vídeo.

I en podeu veure un altre més clicant aquí.

En aquest altre vídeo podeu veure la tronada y l'acte reivindicatiu posterior en la transmissió en directe que en feia el canal de televisió local Canal Reus TV.
Tot plegat fa pensar que el poble català està disposat a anar endavant.

NI UN PAS ENRERA!

VISCA LA NOSTRA TERRA LLIURE!!