dilluns, 21 de juny de 2010

Masclet, l'elixir màgic de la festa major reusencaFa uns dies, en un indret indeterminat de la ciutat de Reus, aquestes botes esperaven pacientment ser omplenades amb un beuratge que fa que la festa major reusenca es pugui veure amb uns altres ulls.Aquest beuratge no és altre que el conegut i venerat Masclet de Reus. Tal com podeu veure, el 50% de la composició de la típica beguda, el vermut Miró, també reposava al costat de les botes. L'altre 50% el completarà la beguda tradicional reusenca Plim.

Ara doncs només cal esperar uns dies, fins el dijous 24 de juny exactament, per tal que després del pregó i de la primera tronada, el Masclet presideixi un any més la cercavila del seu mateix nom i es faci present al llarg de totes les festes.

Mentrestant podeu anar mirant aquest video de la Cercavila del Masclet que, entre traguet i traguet, vaig fer l'any passat.2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

els estomacs de la gent jove ho trobaran tard o d'hora d'ingerir aquesta infecta mescla, ho sento
abans plim amb almendrina

Anònim ha dit...

Tens raó, telamamaria. És una llàstima que no haguem pogut trobar una beguda de qualitat per regar la nostra festa major. El Masclet no va més enllà de servir per iniciar a l'alcohol als menors. Aquesta beguda, ben triada, hagués pogut anar més enllà del cercavila del masclet. No és pas una beguda sigui cnsumida majoritàriament. un bon exemple és el de la pomada menorquina. Barrejar Vermut i Plim no crec pas que fos una bona idea.

Marc