divendres, 4 de juny del 2010

Els Trabucaires de Reus alego farem un anyAquesta foto, gentilesa de Laia Díaz, mostra tota la família trabucaire el dia de la nostra presentació, el 13 de juny del 2009 a la plaça del Castell de Reus, junt amb els padrins: el gegant Carrasclet i l'Àliga de Reus.I precisament la setmana abans d'aquest primer aniversari, els Trabucaires de Reus, també coneguts com a Ball de Pere Joan Barceló, participarem junt amb TOTS els elements festius de la ciutat aquest dissabte 5 de juny en els actes especials de celebració de la proclamació de la Festa Major de Sant Pere com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

Remarco el mot 'tots' perquè de vegades (massa sovint) sembla que es vulgui fer, des de determinades instàncies municipals, una distinció entre els elements que formen part d'allò que s'anomena Seguici festiu i els que no en formen part. És com establir una mena de categories, cosa que no em sembla correcte, perquè, al cap i a la fi, la festa la fem totes les persones que hi participem ja sigui com a públic o bé com a integrants dels diversos elements festius. La festa la fa el poble al llarg de la història i a través del pas dels anys.

Circumstancialment, els polítics o governants s'ho poden trobar en raó del càrrec que ocupen en un moment donat, però el mèrit no és d'ells sinó del poble. Ells (els polítics) són efímers i tard o d'hora (alguns més tard que d'hora) desapareixeran per decisió expressa dels ciutadans a través de les urnes.

Ja ho sabeu. Aquest dissabte 5 de juny, a partir de les 7 del vespre, festa grossa a la plaça del Mercadal de Reus. Amb Tronada extraordinària i després soroll, molt de soroll a càrrec de tots els elements de la Festa.

Si teniu les orelles massa sensibles i us molesta el soroll festiu poseu-vos uns tapets i llestos!

VISCA REUS I VISCA LA NOSTRA FESTA MAJOR !!!4 comentaris:

Lo Consu ha dit...

Molt ben dit Jordi. Com sempre, estem d'acord amb moltes coses. Estic content que encara tingueu la moral alta i les ganes de plantar cara. Que tingueu molta sort demà a la tarda i en totes les vostres sortides que s'acosten alego. Salut i fins aviat Jordi.

Anònim ha dit...

Felicitats anticipades per aquest aniversari! Tens raó: tots nosaltres fem la festa i mantenim la nostra cultura i tradicions!

Anònim ha dit...

vosaltres també haurieu de ser efímers, ja que molesteu a la festa i no heu sabut muntar un ball amb cara i ulls. Només anant foten trets pel carrer... una mica absurd tot plegat

Comentarista ha dit...

Espero que us foteu tots un tiro al cul.