dissabte, 26 de juny de 2010

Ja ha començat la Festa MajorDesprés de diversos dies d'actes previs, aquest dijous 24 de juny va començar de manera oficial la Festa Major de Sant Pere d'enguany a Reus.

A les 8 del vespre, al saló de plens de l'Ajuntament, la pregonera, que enguany ha estat la cuinera Mariona Quadrada, iniciava el seu parlament.

Mentrestant, com sempre, una munió de gent s'aplegava al voltant de la plaça del Mercadal per tal de gaudir del millor lloc per veure petar la primera Tronada de la Festa Major.

Una espera que es pot fer una mica pesada i tot. Només cal parar l'orella i escoltar alguns comentaris. Penso que no costaria gaire connectar uns altaveus al balcó o al terrat de l'Ajuntament per tal que a tota la plaça es pogués escoltar el pregó que es pronuncia a l'interior. L'espera seria la mateixa però com a mínim tothom s'assabentaria del contingut del pregó sense haver d'esperar a llegir-lo l'endemà als diaris. Serveixi aquest comentari com a suggeriment per si algú dels que remenen les cireres organitzatives en qüestions de festa major se'n vol fer ressó de cara a properes edicions.Acabat el pregó, la pregonera va fer la Crida a la Festa des del balcó de l'Ajuntament, amb l'acompanyament musical dels Ministrers de Vilanova.Tot seguit la pregonera va encendre la primera Tronada.En finalitzar el pregó de la Festa Major i la primera Tronada la pregonera va iniciar la cercavila del Masclet amb el primer tast. Diversos elements festius amb diferents acompanyaments musicals participen en aquesta cercavila que recorre el centre de la ciutat.

Si voleu veure l'àlbum de fotos de la Cercavila del Masclet cliqueu aquí.La jornada de dijous, Diada de Sant Joan, va acabar (si més no per a mi) gaudint del concert que el grup Celtas Cortos va oferir al Parc de la Festa dintre de la programació de Barraques d'enguany. Un concert ple d'energia i força que va servir per comprovar que els Celtas encara ho donen tot a dalt de l'escenari.

Uns Celtas que se'n recorden prou bé de la nostra ciutat. El cantant del grup, Cifu, va fer referència al llarg del concert al fet que el primer concert que van fer aquí a Reus va ser al pati (amb palmeres, va afegir) de l'Ateneu Llibertari. Això era a la dècada dels 80 del segle passat.