divendres, 11 d’abril de 2008

15 ANYS SENSE GUILLEM AGULLÓL'11 d'abril de 1993 al poble de Montanejos (País Valencià) Guillem Agulló i Salvador de 18 anys, militant de Maulets i el col·lectiu SHARP, fou assassinat. El seu únic delicte era ser un jove independentista i revolucionari. Els seus botxins, uns joves d'ideologia d'extrema dreta espanyolista del barri de Marxalenes de la ciutat de València se'n van anar cantant el "Cara al Sol" després del crim.

En una situació surrealista, la Guardia Civil va retenir els companys de Guillem durant tota la nit sense deixar-los telefonar a casa i sense mostrar cap interès en els autors dels fets.

El judici va seguir en la mateixa línia d'impunitat i criminalització de la víctima. Tan sols un d'ells, Pedro Cuevas, va acabar essent condemnat a 15 anys, però només va complir-ne quatre.

Quinze anys després dels fets de Montanejos, l'anomenat 'cas Agulló' continua provocant perplexitats, com la presència del seu assassí a les llistes d'Alianza Nacional al poble de Xiva a les passades eleccions municipals.Avui, coincidint amb els 15 anys d'aquells fets, s'han previst diversos actes arreu dels Països Catalans. A Reus està prevista una concentració, a la plaça del Mercadal, a partir de les 8 del vespre.


Al mateix temps diversos blocaires han fet una crida de cara a aquest divendres 11 d'abril. Es tracta d'escriure aquest dia, o durant el cap de setmana, un apunt amb el títol 15 ANYS SENSE GUILLEM AGULLÓ.

Obrint Pas - No tingues por