dimarts, 8 d’abril de 2008

Uns copets a l'esquena i que no torni a passar


Doncs au.. Ja està! Versió oficial del CSN sobre l'incident a la nuclear d'Ascó i aquí s'acaba la història. A seguir minimitzant els fets, com s'ha fet des d'un principi, i si s'ha de parlar del tema que sigui amb veu ben fluixeta no fós cas que se n'assabentés massa gent.

I encara n'hi ha més. Resulta que després d'haver-se detectat la presència de partícules radioactives, van tenir els sants collons de permetre que hi hagués una visita d'escolars. Ho podeu llegir
aquí.

Tot i donant com a bona la no perillositat, cosa més que discutible, no saben el significat de la paraula prevenció aquesta gent?

Ah sí, calla! Que han dit els del CSN que obriran un expedient i els castigaran. Què els hi faran? Hauran de pagar una multa? Per quantiosa que sigui segur que per ells serà irrissòria. Amb el caleram que mouen es poden permetre pagar les multes que calgui i seguir anant a la seva.

És com allò que quan algú fa una trapelleria li donen dos copets a l'esquena i li diuen: Au va! Sigues més bon nen i que no torni a passar. I tot solucionat!

Quan es tracta de trapelleries ja està bé aplicar aquest correctiu. Però això no ha estat cap trapelleria. I no és la primera vegada, ni la segona, ni... que es produeixen el que ells en diuen incidents. I curiosament el CSN sempre ho qualifica amb el nivell 1, o sigui el mínim. No serà perquè, al cap i a la fi, tota aquesta gent beuen del mateix lloc i viuen, precisament, de l'existència d'aquestes centrals?Ah! I Ascó no és un cas únic. Avui mateix es donava a conèixer un altre incident referit a una central que està una mica més avall, al País Valencià. Llegiu la notícia. De moment d'aquest tampoc se'n parla gaire. Au, senyors del CSN, aneu a fer pam-pam al cul també als de la central de Cofrents.

Aquest altre video no és per posar-vos la por al cos però fa referència a uns fets que caldria mirar d'evitar que es tornin a repetir.
1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

ha estat mes vegades parada que en marxa la central nuclear d'Ascó