divendres, 18 d’abril de 2008

Darrera de l'1 sempre ve el 2. I després què... ¿el 3?A hores d'ara tothom ja coneix la notícia que la suposada anomalia a la nuclear d'Ascó, qualificada en un principi amb el grau 1 de l'escala INES, es va transformar ben aviat en incident de grau 2 de la mateixa escala. Només van ser necessàries unes quantes investigacions del CSN per arribar a aquesta conclusió i per descobrir també que s'havia minimitzat i fins i tot amagat la informació del veritable abast de la dispersió de partícules radioactives.

Avui, tal com podem llegir a l'edició digital del
Punt els del CSN (que cada vegada s'assemblen més als del CSI en això de les investigacions envoltades de misteri), resulta que han enviat uns quants inspectors més a acampar a la nuclear durant una setmaneta per continuar a la recerca de la partícula perduda, com si d'una pel·lícula de l'Indiana Jones es tractés. Per desgràcia no és cap pel·lícula sinó una realitat cada cop més constatable.

Tampoc seria estrany, com apunten algunes
informacions, que aquestes noves investigacions o recerques originessin l'elevació de l'incident a nivell 3.

Mentrestant s'han fet un parell de destitucions i tot arreglat. En aquests temps que, per sort, s'està molt més a sobre de les qüestions que fan referència a la seguretat dels treballadors i que, si cal, s'apliquen responsabilitats penals, jo em pregunto ¿per què en aquest cas que afecta no només a treballadors sinó a tota la població en general no se'n busquen de responsabilitats penals? Estic convençut que hi ha juristes i experts prou preparats com per arribar, en un cas així, fins a les darreres conseqüències si és necessari.

Ens hi va la seguretat i la tranquil·litat de tots plegats! Si cal enviar algú a la presó s'ha de fer sense miraments ni concessions. Cal depurar totes les responsabilitats, caigui qui caigui.

1 comentari:

aigua ha dit...

Ens amaguen tantes coses...