divendres, 16 de maig del 2008

Trapezi 2008: Circ al Teatre Fortuny

A més de carrers, places i altres escenaris a l'aire lliure, diferents teatres reusencs acullen també espectacles del Trapezi.Aquesta nit de dijous al Teatre Fortuny s'hi representava l'espectacle Le Jardin, a càrrec d'Atelier Lefeuvre & André.


Didier André i Jean-Paul Lefeuvre representen el paper de dos homes que treballen en un jardí. Mentre un d'ells es mostra molt actiu, hiperactiu podríem dir, l'altre és el summum de la droperia i es deixa portar per l'hiperactiu. Si més no, al començament. A partir d'aquest fil podem anar veient tot un seguit de malabarismes als quals s'hi afegeixen expressions físiques, facials i corporals plenes de comicitat. Els estris i elements propis del jardí esdevenen instruments adients per dur a terme tota mena de malabars. Així veiem com els dos homes fan els seus exercicis amb un carretó, amb taronges, amb les barres que sostenen l'hibernacle, amb trossos de mànega, amb poms de flors, amb jardineres... Una combinació en la qual no falta tampoc la màgia. Es representen situacions quotidianes amb tocs còmics i moviments que en alguns moments ratllen l'absurd i ens recorden grans mestres d'aquest gènere, com ara Buster Keaton.

Tot plegat, 75 minuts que ens mantenen amb el somriure als llavis i ens fan escapar algunes riallades de tant en tant. Amb un final ben divertit també que no desvetllaré ja que, si no l'heu anat a veure aquest dijous, encara teniu una segona oportunitat de fer-ho. Le Jardin es tornarà a representar al Teatre Fortuny aquest divendres a partir de les 23.15 hores.